Tänakista toinen virolainen osakilpailuvoittaja

Viron lahja rallin MM-sarjalle M-Sportin Fordilla kaasutteleva Ott Tänak teki Italian Sardiniassa historiaa ja voitti toisena virolaisena kuljettajana MM-osakilpailun. Ennen Tänakia ainoa virolaisvoittaja on ollut Markko Märtin, joka vei nimiinsä viisi voittoa uransa aikana.

– Kaikki kysyvät minulta, että miltä tuntuu. Voin vahvistaa, se tuntuu hyvältä. Tämä oli vaikea viikonloppu, mutta taktiikkamme toimi ja me teimme sen. Nyt on onnen päivät, Tänak iloitsi tallin tiedotteessa.

Tänak haki täysosumaa peräti 72 kilpailun ajan, kunnes sitten se jysähti 73 osakilpailussa. Virolainen oli ehdottomasti yksi kilpailun nopeimmista kuljettajista, mutta se mikä ratkaisi hänelle voiton, oli miehen tasaisuus.

– Tiimi teki täydellistä työtä auton kanssa ja Martinin tuki on ollut valtava. Tämä koko ensimmäinen puolisko kaudesta on ollut hieno. Meillä on vahva tiimi niin auton sisä- kuin ulkopuolella ja kova tallikaveri, joka puskee minua koko ajan tekemään parhaani, Tänak kehui.

M-Sport on tehnyt tämän kauden aikana todella hyvää työtä ja tulosta on syntynyt. Tänakin tallikaveri Sebastien Ogier johtaa MM-sarjaa 141 pisteellään. Eroa toisena olevaan Thierry Neuvilleen on 18 pistettä. Tänak nousi voiton myötä MM-sarjassa kolmanneksi 33 pisteen päähän Ogierista.

– On hienoa huomata, kuinka Ott on kehittynyt. Hän on aina ollut nopea, mutta nyt hänellä on koko paketti kunnossa. Olen varma, että tämä oli ensimmäinen voitto monista, M-Sportin tallipäällikkö Malcolm Wilson myhäili tallin tiedotteessa.

– Tämä oli tärkeä askel meille ja nyt se on otettu. Katsotaan mihin täältä sitten mennään, Tänak päätti.

Teksti: Joni Hildén

Kuva: Ivo Kivistik, Jaanus Ree / Red Bull Content Pool

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi