Lappi yllätti kaikki – Toyota vahvoilla Italiassa

Suomalaisittain Italiassa ajettu Sardinian MM-ralli antoi aihetta pienelle hymynkaarelle. Sarjan suomalais-japanilaistallin Toyotan viikonloppu oli hyvin vahva ja tiimi ansaitsi pistetaulukkoon 36 pistettä. Voisi jopa sanoa, että Toyota oli kilpailun nopein automerkki.

– Tämä oli meidän vahvin viikonloppu, ilman muuta. Tulokset puhukoot puolestaan. Haluan lähettää monet kiitokset niille, jotka mahdollistivat tämän, kuljettajat, kartanlukijat, insinöörit, mekaanikot ja talli. Tämä siksi, koska ilman heitä emme olisi saavuttaneet näitä vain meidän ensimmäisellä puoliskolla ensimmäisestä kaudestamme. Toki meillä on vielä paljon töitä tehtävänään, Toyotan tallipäällikkö Tommi Mäkinen kiitteli tallin tiedoteessa.

Sardinian MM-rallin nopein mies oli ehdottomasti Esapekka Lappi, joka osoitti heti uransa toisessa kilpailussa WRC-autolla, mikä on miehiään. Lappi hallitsi jo sorateitä WRC2-autolla ja näyttäisi siltä, että sama tahti jatkuu myös luokkaa kovemmilla vehkeillä.

– Olen tyytyväinen tähän ralliin, opimme paljon. Tänään oli hyvä, eritoten Power stage, se erikoiskoe, missä moni painoi lujaa, Lappi iloitsi.

Lappi otti nimiinsä peräti kuudella erikoiskokeella pohja-ajan, joka on uskomaton suoritus kaverilta, jonka ajokokemus WRC-autolla on vain kahden kilpailun mittainen. Neljäs sija ja Power stagen voitto vielä kruunaavat ja alleviivaavat tätä kaikkea. Mies osoitti, että voittamisen kykyä löytyy ja osaamista myös höllätä oikeissa paikoissa.

Jari-Matti Latvala oli Toyotan paras suomalainen ollen toinen

– Tänään ensimmäiset kaksi erikoiskoetta ajettiin renkaita säästäen ja siksi ajat eivät olleet niin hyviä. Meillä ei toisaalta ollut myöskään mitään hävittävää. Sitten erikoiskokeella ennen Power stagea painoin taas lujempaa, jotta pääsin rytmiin ja Power stage oli sitten täydellä hyökkäyksellä, Lappi kertasi.

Lappi toi Toyotansa maaliin ilman ongelmia ja ulosajoja. Pieksämäeltä kotoisin oleva kuljettajalupaus hallitsi pienempiä luokkia, mutta pelkäsi hieman kuinka ajotyyli sopisi WRC-autolle. Tähän asti se on ainakin sopinut mainiosti.

– Tässä rallissa tärkein asia oli, että opin auton ajotyylin näille hitaille ja mutkaisille teille, Lappi kiteytti.

Toyotan Jari.Matti Latvala tuli kilpailussa toiseksi ja Juho Hänninen tipahti pienten tekniikkamurheiden vuoksi M-sportin hallitsevan mestarin Sebastien Ogierin taakse aivan kilpailun viime metreillä. Seuraava kisa ajetaan Puolassa kahden viikon kuluttua.

Teksti: Joni Hildén

Kuvat: Jaanus Ree / Red Bull Content Pool

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi