Hamiltonille uran 65:s paalupaikka – Sivuaa Sennan määrää

Mercedeksen Lewis Hamilton ajoi uransa 65 paalupaikan Kanadan Montrealissa. Legendaarisen, Imolassa vuonna 1994 menehtyneen Ayrton Sennan paalupaikka ennätystä sivunnut paalu tuli kierroksella, joka on Kanadan GP:n historian nopein aikakierros.

– Rehellisesti sanottuna, olen todella onnellinen. Montreal on ollut minulle hyvä vuosien ajan, Hamilton iloitsi Mercedeksen tiedotteessa.

Vaikka kierros oli erittäin nopea, niin siitä huolimatta Ferrarin Sebastian Vettel pääsi hyvin lähelle tuota aikaa ja otti itsellensä paikan toisesta ruudusta.

– Se oli tiukka taistelu Ferrarien kanssa. He ovat olleet tänä viikonloppuna nopeita. Se oli todella seksikäs kierros. En voi uskoa, että kaikki natsasi niin hyvin yhteen, Hamilton iloitsi.

Brittikuljettaja nousi Sennan kanssa samalle viivalle paalupaikkojen määrässä, mutta henkilökohtaisesti Hamiltonille kovin juttu tuli loppuhaastatteluiden aikana, kun Ayrton Sennan lähipiiri lahjoitti miehelle idolinsa aidon kypärän.

– Tärisen vielä, kun minut palkittiin Ayrtonin kypärällä. Kuten monelle teistä Ayrton oli lempikuljettajanne, niin myös minulle. Tämän saaminen ja hänen saavutukseensa yltäminen on suuri kunnia, Hamilton liikuttui.

Hamilton lähtee sunnuntain osakilpailuun paalupaikalta ja hänen vierestään starttaa pahin kilpakumppaninsa MM-sarjaa johtava Sebastian Vettel. Valtteri Bottas lähtee kolmannesta ruudusta ja Kimi Räikkönen neljännestä.

Teksti: Joni Hildén

Kuvat: Wolfgang Wilhelm, Steve Etherington

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi